SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN

WILLIAM CORNELISSEN KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2022 - 2023 )
Seizoen 2022/2023 gaat de geschiedenis in als een succesvol seizoen. Het voorgaande seizoen liet al een fikse stijging zien qua ledental, afgelopen seizoen overtrof dit met de komst van maar liefst 24 nieuwe aanmeldingen. Opvallend tijdens de prijsuitreiking op 30 mei 2023 was dat vooral de jonge generatie het podium betrad om hun prijs in ontvangst te nemen.

De top drie is nog een stap te ver, maar voor velen van de jonge garde is een plek binnen de top 10 een kwestie van tijd, die tijd zal komen in volgend seizoen, zo verwacht ik. William kon zijn naam weer bijschrijven in de wisselbokaal, alsook werd hij rapidkampioen. De snelschaaktitel werd hem voor de neus weggekaapt door Zahid, die een prima seizoen draaide. Net als Wim, gedurende een half jaar koploper, maar daarna, zand in de motor, hetgeen hem toch nog de tweede plaats opleverde. Veel prijzen werden er uitgereikt, verdeeld over maar liefst zes groepen. In de rubriek “uitgelicht” kun je alle namen terugvinden.

7 januari 2024 bestaat Schaak Combinatie Leeuwarden alweer 10 jaar. Een mooi moment om te vieren uiteraard. Hier zal uiteraard de nodige aandacht aan besteed worden. Gekscherend werd er al gemompeld wanneer de grens van 100 leden bereikt wordt. Op moment van schrijven staat de teller op 88, er is dus serieus sprake dat dat aantal volgend seizoen al bereikt wordt. Hoe mooi zou dat zijn! Bestuurlijk gaat er iets veranderen.

Na jaren de penningen te hebben beheerd neemt Wesley Bloemsma afstand van de geldzaken. Dit zal gebeuren tijdens de ALV op dinsdag 5 september, de opening van seizoen 2023/2024. Voor zijn positie is alweer een opvolger gevonden en ook voor de functie  “algemeen bestuurslid” is een spontane aanmelding binnen. Dit alles wordt die avond bekend.

Het seizoen 2022/2023 is afgesloten, maar het organiseren van het FK rest ons nog en dan is er uiteraard nog het vermaarde snelschaaktoernooi in Snakkerburen op zondag 2 juli. Daarna een welverdiende vakantie voor iedereen.

Degenen die ik tussendoor niet meer zie tref ik graag op de ALV op de eerste dinsdag in september. ..... Peter Brouwer
d
CLUBGEGEVENS
Schaak Combinatie Leeuwarden
KvK 63058707
secretaris@schaakcombinatieleeuwarden.nl
-----
OPGERICHT, 7 JANUARI 2014
Fusie ''Knudde 78" en "De Burght"
of
Fusie "De Burght" en ''Knudde 78"
-----
SPEELLOCATIE
Wijkcentrum Bilgaard
De hooidollen 17
8918 HV Leeuwarden tel: 058 2663327
-----
WEDSTRIJDLEIDER
Peter Brouwer
peter.brouwer@chello.nl
tel: 062 4249353
-----

Interesseen om mee te spelen ?  e-mail naar Peter Brouwer
Alle rechten voorbehouden @ Schaak Combinatie Leeuwarden
( 7 januari 2014 )