WIETSE DE JONG KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2021 - 2022 )
Zo is aan seizoen 2021/2022 een eind gekomen, behalve dan nog de ALV op 21 juni natuurlijk. Een seizoenoverzicht vind je binnenkort elders op deze site.

Wietse gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Enkele onverwachte uitslagen van jou zorgden er voor dat de spanning tot de laatste ronde bleef bewaard. Toch een volwaardig kampioen. Zahid een keurige 2de plaats en onttroond kampioen William eindigde als derde.

Peter Leus legde beslag op de eerste plaats in B, met vlak daarachter Conrad en Theo.

De C groep werd met groot machtsvertoon een prooi voor Richard. Op bijna 500 weerstandspunten eindigde Jan Willem als tweede en Guido als derde.

De D-groep bleef spannend tot de laatste ronde. Jelte wist Jura en August nipt voor te blijven. Ik overweeg volgend seizoen een vijfde groep in het leven te roepen mits het huidige ledental status quo blijft. Vooralsnog volg ik het competitiereglement v.w.b. promotie/degradatie.

Eerst de degradanten: Uit de A groep degraderen Martijn Heere en Jos Smit. Siep Hoeksma, geen lid meer, eindigde als laatste en Roelf als voorlaatste. Daardoor mag Roelf volgend seizoen in de C-groep het verloren gegane terrein proberen te heroveren. Uit C naar D: Lieuwe en Fedde. Bij invoer van een E groep spelen Siebolt en Corina sowieso in die groep. De rest van die groep wordt gekeken naar de rating.

Promovendi: Peter Leus en Conrad Hendriks B naar A, weer eens wat anders dan van A naar B. Richard en Jan Willem van C naar B. hierbij aangetekend, mocht de rating van Richard dermate explosief zijn gestegen hij aanspraak maakt op de A-groep, gezien zijn eindklassering (een fraaie vierde plaats) niet meer dan terecht ook. Van D naar C: Jelte en Jura.
.
Peter Brouwer
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe met ons mee
IEDERE GROOTMEESTER WAS OOIT EEN BEGINNER