FRIES KAMPIOENSCHAP 2019

SPONSORS FRIES KAMPIOENSCHAP SNELSCHAAK 2019
d

d
TOCH EEN SUCCES,
HET FRIES KAMPIOENSCHAP SNELSCHAAK

Schaak Combinatie Leeuwarden
heeft georganiseert
FRIES KAMPIOENSCHAP
SNELSCHAAK
2019
( zaterdag, 18 mei 2019 )

BEDANKT AAN IEDEREEN DIE HEEFT DEELGENOMEN AAN DE REALISATIE VAN DIT TOERNOOI
HET FRIES KAMPIOENSCHAP SNELSCHAAK  2019
d
Aanvankelijk liepen de aanmeldingen stroef en menig lid van de organisatie vreesde t/m donderdag het ergste, te weinig aanmeldingen en daarmee gepaard gaande het niet doorgaan van dit toernooi. Alle inspanningen zouden voor niets zijn geweest. Vanuit het niets en mede dankzij wat mailtjes van Siebolt om mensen wakker te schudden, kwamen donderdagavond en vrijdag de deelnemers uit hun roes. 32 namen prijkten op de lijst.

Na een openingswoord en een korte uitleg van hoofdarbiter Renee Nagtegaal omtrent het behandelen van een onreglementaire zet kon om 13.05 uur het toernooi beginnen.

De onverwachte afwezigheid van Dick de Boer uit Emmeloord had vanaf de tweede ronde zijn effect op het indelingsprogramma. Dick bleek verdwaald in Leeuwarden en werd van het kastje naar de muur gestuurd en besloot om 13.00 uur terug te rijden. Jammer natuurlijk, het indelingsprogramma was gedurende enkele ronden de weg ook kwijt, maar met deskundige ingrepen van Wim Ykema en Eeltsje Boomsma kwam het uiteindelijk toch goed. Opvallend was het geduld wat de deelnemers opbrachten in afwachting van een correcte indeling gedurende de ronden twee t/m vijf.  Chapeau!! Om 17.15 uur kon worden begonnen met de prijsuitreiking. Dit is ook het gevolg van het accuraat doorgeven van de uitslagen door Henk Droogsma. Tussendoor voorzag Siebolt de inwendige mens van kaas, worst en meerdere lekkernijen, aangeboden door slagerij Smit.
d
Fries Kampioenschap, Snelschaak 2019

Een compliment aan de organisatie, de deelnemers (geen wanklank gehoord en hun uiterst sportieve opstelling) en aan Albert en Ruth die het bargedeelte voor hun rekening namen.

Oppermachtig bleek het optreden van Selwin Keuning, t/m ronde 13 slechts 2 halfjes afgestaan, maar in ronde 14 toch onderuit tegen een sterk spelende Zahid Dzaferspahic. Ronde 15 moest gewonnen worden want Wessel van der Berg volgde op slechts een halfje. Ook hier had een ontketende Zahid de hand in, hij versloeg Wessel en Selwin bleek te sterk voor Mathijs Visser. Na zijn tweede plaats vorig jaar, mocht Selwin zich na 15 ronden kronen tot Fries Kampioen snelschaken 2019. Wessel op een mooie tweede plaats en Sikko Ros derde. Dennis Pieck sleepte de eerste prijs van de B groep uit het vuur (8,5) en zag Wesley Bloemsma en Yaser Al-Hanan gebroederlijk de tweede/derde prijs verdelen. De C groep werd gewonnen door Piet Sikma uit Bolsward, met als gedeeld tweede Wytze van der Zee en clubgenoot Siep Hoeksma.

Daarmee was de prijzenpot van € 750,= leeg.

Na de prijsuitreiking werden Albert en Ruth verblijd met een taart beschikbaar gespeld door bakkerij van der Kloet.

Direct na het toernooi is geopperd het toernooi volgend jaar weer te organiseren. Sterker nog, dan ook het FK rapid en FK er gelijk maar bij te doen.

Peter Brouwer....(18 mei 2019)
d
CLUBGEGEVENS
Schaak Combinatie Leeuwarden
KvK 63058707
secretaris@schaakcombinatieleeuwarden.nl
-----
OPGERICHT, 7 JANUARI 2014
Fusie ''Knudde 78" en "De Burght"
of
Fusie "De Burght" en ''Knudde 78"
-----
SPEELLOCATIE
Wijkcentrum Bilgaard
De hooidollen 17
8918 HV Leeuwarden tel: 058 2663327
-----
WEDSTRIJDLEIDER
Peter Brouwer
peter.brouwer@chello.nl
tel: 062 4249353
-----

Interesseen om mee te spelen ?  e-mail naar Peter Brouwer
Alle rechten voorbehouden @ Schaak Combinatie Leeuwarden
( 7 januari 2014 )