In Memoriam:  ANNE DE JONG
Afgelopen week overleed na een ziekbed van enkele maanden ons zeer gewaardeerde lid Anne de Jong. We kenden Anne als een zeer gemoedelijke joviale man zonder koude drukte die onze schaakavonden zeer kon waarderen.

Eerst schaakte Anne bij de schaakclub van de PTT in Leeuwarden. Nadat deze club ophield te bestaan kwam hij met een aantal collega’s bij ons en in de loop der jaren won hij diverse bekers. Hij paste perfect bij de club omdat hij niet alleen een serieuze schaakpartij belangrijk vond maar vooral ook het sociale gebeuren erom heen. Een pilsje hoorde daar vanzelfsprekend bij. Ik heb vaak tegen hem gespeeld en moest meestal genoegen nemen met remise. Na afloop van z’n eigen partij ging hij niet meteen naar huis maar bleef hij om te zien hoe andere partijen afliepen. Pas daarna ging hij ondanks zijn respectabele leeftijd in weer en wind op de fiets naar huis compleet met Cambuursjaal. Als voormalig postbode was hij immers niet anders gewend. Hij viel niet op, was bescheiden en koos meestal een plekje achter in de zaal.

Maar we zullen Anne enorm gaan missen omdat zijn persoonlijkheid enorm heeft bijgedragen om het karakter van de club gestalte te geven. Anne, bedankt voor alles wat je de club hebt gegeven.

H&K